Laatste nieuws

Het laatste nieuws van Dotpoint

Gratis SSL-certificaten voor je website!

Bij Dotpoint is het mogelijk om gratis SSL-certificaten te installeren op je website. Dit zorgt voor extra veiligheid, vooral als je bezoekers moeten inloggen of betalingen verrichten in een webshop.

Om een gratis SSL-certificaat te installeren, log je in op je DirectAdmin controlepaneel. Dit kan via de billing portal of via de logingegevens in de opleverbevestiging van Dotpoint. Nadat je bent ingelogd, selecteer je het domein waarbij je een SSL-certificaat wilt activeren. Scroll een stukje naar beneden en klik bij “Advanced Features” op “SSL Certificates”.

580f64dd6b70b

Nu kom je op de SSL-pagina uit voor je domeinnaam. Klik vervolgens op “Free & automatic certificate from Let’s Encrypt” en vul het vakje “E-Mail” in. Klik nu onderaan de pagina op “Save” en je certificaat wordt geïnstalleerd.

580f64ebb0203

Er is nog een belangrijke laatste stap. Standaard worden verzoeken voor je website via HTTPS (SSL) naar een andere directory gestuurd. Om je website (dus de public_html) voor te schotelen aan bezoekers via HTTPS, ga je terug naar de homepage van DirectAdmin, klik je bovenin op “Domain Setup”. Op die pagina kun je aangeven dat bezoekers via HTTPS doorgestuurd moeten worden naar je normale “public_html” map, zoals hieronder op het plaatje te zien is.

57e010fb6d646

Nu duurt het maximaal 3 minuten totdat je SSL-certificaat werkt. In WordPress kun je de URL wijzigen bij “Instellingen” door er https://<jouw website> van te maken. Je kunt ook gebruik maken van de plugin Really Simple SSL. Deze plugin fixt ook eventuele “Mixed Content”-foutmeldingen. Deze foutmeldingen krijg je als in de broncode bepaalde bestanden worden opgeroepen via “http”, terwijl de rest van de website “https” is. Dit kan bijvoorbeeld bij javascripts zo zijn, of WordPress plugins die hardcoded “http” oproepen doen.

Reacties niet mogelijk